"Има по-неотложни неща от конституционната реформа", смята той

“За мен това си е правителство на „Продължаваме промяната” – с техния мандат, с техните министри. Важно е присъствието на Мария Габриел, но то има повече символичен характер. Това правителство е ход по линия на дълбокото противоречие, което се разгърна в българската политика. Тук става въпрос за битката между ПП и президента Румен Радев, те потърсиха подкрепа на ГЕРБ. На президента е нанесена сериозна щета, той си изпусна нервите”. Това заяви бившият председател на СЕМ Георги Лозанов в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Той продължава да смята, че хипотезата му, че политическите турбуленции могат да заглъхнат със създаването на един анклав между Николай Денков и Мария Габриел, е валидна. Продължавам да смятам, че тази оптимистична хипотеза може да се направи, стига политиците извън парламента да оставят този анклав. Лозанов се опасява, че ГЕРБ могат „да настъпят същата мотика”. 

Според него има по-неотложни неща от конституционната реформа.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook