Ако се чудите каква да бъде новата ви кафе машина, следващите редове са за вас

Ако се чудите каква да бъде новата ви кафе машина, следващите редове са за вас. Ще ви разкажем подробно за двата най-често използвани уреда за кафе у дома, за да изберете по-лесно най-удобната за вас и вашия начин на живот.

Какво е кафеавтомат

Да разполагате с кафеавтомат прилича доста на усещането да имате бариста у дома – можете да направите невероятно много видове кафе. Този тип машини смилат кафето миг преди приготвянето му, което запазва ароматите и вкусовете. След това правят еспресо и разпенват млякото. Всичко това се случва автоматично – от вас се иска само да натиснете един бутон. Преди това обаче трябва да направите някои настройки, за да получите точно кафето, което желаете. Добрата новина при използването на кафеавтомати е, че тези настройки се правят само веднъж.

Какво представлява кафемашината с капсули

Кафе машина с капсули се използва изключително лесно – избирате капсула, слагате в машината, натискате копчето и получавате своето кафе. Тук не се налага да имате каквито и да е умения и познания – достатъчно е само да откриете кои са любимите ви капсули с предварително приготвени кафе съчетания.

Плюсове и минуси на кафеавтоматите

Едно от най-големите неудобства на кафеавтоматите е в предварителните настройки, които отнемат известно време. Трябва да намерите кафе на зърна с подходящи за вас сила и аромат, след което да изберете точните степен на смилане и количество вода, за да получите съвършената за вас напитка. Всеки един от тези детайли ще промени качеството на крайния резултат, така че настройката може да отнеме доста време и опити. Но резултатът със сигурност ще ви хареса – ще получавате по всяко време точно това кафе, което обичате, без да разчитате на производителите да уцелят вкусовете ви. И именно това е и най-голямото предимство на домашните кафеавтомати.

Кафеавтоматът има нужда от редовно и старателно почистване, но това не е пречка пред истинските ценители на кафето.

Предимства и недостатъци на машините с капсули

Кафе машините с капсули не изискват от вас нищо повече, освен това да сложите капсула, да натиснете копчето и да получите чаша ухаеща течност. Тук не се изискват никакви познания от ваша страна – специалистите предварително са разработили готови, балансирани и различни ухания и вкусове. Различните капсули позволяват да си приготвяте различно кафе всеки път, при това без особени усилия. Недостатъкът е, че не можете да избягате от предварително зададените вкусове, ако не ви харесват. Но ако ви допадат, ще получавате една и съща чаша кафе всеки път, когато използвате конкретната капсула.