Инициативата е част от националната кампания „Да! За живот!“

Започна първият благотворителен мото фест в подкрепа на донорството и трансплантациите. Инициативата е част от националната кампания „Да! За живот!“.

„Трябва постоянно да се говори за донорството, за да има повече трансплантации в България. Не трябва да е стихийно. Не трябва, когато има кампании, тогава да се случва. А трябва да е постоянно”, обясни Георги Пеев, който е с две трансплантации.

В организацията участват софийски мотоклубове и известни музиканти. По идея на Ангел Трендафилов, всички трансплантирани вече имат свободен достъп до няколко фитнес зали в страната.

„В София са около 20 зали. В цяла България вече са около 30-40 може би. Има вече доста трансплантирани, които се възползват от тези услуги”, коментира Трендафилов.

Спортът за трансплантираните е много важен, напомни Анна Иванова. Тя е трансплантирана преди 11 месеца.  „И официално ми разрешиха да спортувам. Много е важно. За един напълно здрав човек е много важно, а за нас още повече, за да сме във форма”, обясни Анна.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.