Той прие офертата на „Сакраменто Кингс”

Баскетболната ни звезда Александър Везенков прие офертата на „Сакраменто Кингс”. Тя е на стойност 20 милиона долара и е за три сезона. Така той става вторият българин, играл в Националната баскетболна асоциация. Преди него в НБА е играл единствено Георги Глушков, през далечната 1985-та година.

Везенков, който в началото на август ще навърши 28 години, беше в гръцкия "Олимпиакос" след пет сезона. В последния от тях той бе определен за "Най-полезен играч" в Евролигата, като бе с основна заслуга за това тимът от Пирея да завърши като първенец в редовния сезон и да достигне до финала в турнира.

Българският национал, който е играл още за отборите на "Арис Солун" и "Барселона", стана двукратен шампион на Гърция с "Олимпиакос" и три пъти е определян за "Най-полезен играч" в първенството на южната ни съседка. През миналия сезон той стана и реализатор номер 1 в Евролигата с показатели от 17,6 точки средно на мач.

"Сакраменто Кингс" ще отправи предложение на Александър Везенков

Преди Везенков в НБА е играл само още един българин. Това е настоящият президент на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков. Той играе за "Финикс Сънс" в периода 1985-1986 година, с което става първият източноевропеец в "Лигата на извънземните".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА, Георги Крумов