На кадри се вижда как моторът виси на предпазната мрежа на скалите

Тежка катастрофа на пътя Костенец – Белово взе две жертви. Около 19 часа в петък, преди разклона за село Габровица, са се ударили мотоциклет и лека кола. За това съобщиха зрители на NOVA в платформата „Моята новина”.

От полицията в Пазарджик потвърдиха за инцидента за NOVA. Загинали на място са и двамата шофьори. Двама пътници от леката кола са ранени и са приети в болбницата в Пазарджик. 

На кадрите, които ни изпратиха зрители, се вижда как мотоциклетът е излетял към предпазната мрежа на скалите в съседство.

Очакваме Вашите сигнали в рубриката ни „Моята новина”.

Катастрофата е станала в завой с ограничение 50 км/ч и забрана за изпреварване.

„Моторът се удари в колата с много висока скорост. Просто моторът беше окачен на оградата направо. Сериозна работа, да. Човекът в колата на място беше останал”, разказа очевидецът Николай Димитров.

По данни на разследващите мотористът се е движел с превишена скорост, губи управление, навлиза в насрещното движение и челно се блъска в джип. Най-вероятно, за да избегне удара, колата се преобръща по таван, а от силния сблъсък, моторът е излетял и се е закачил на предпазната мрежа в скалите.

Веднага към мястото на инцидента са изпратени полицаи, пожарникари и Спешна помощ.

„Пристигайки на мястото за съжаление е установено, че двамата водачи и на мотоциклета, и на лекия автомобил са починали на място. Мотоциклетистът е 25-годишен млад мъж от Костенец. Водачът на автомобила също 25-годишен от Пловдив”, обясни  Мирослав Стоянов, говорител на ОД МВР- Пазарджик.

В автомобила са пътували още двама мъже, служители на охранителна фирма от Пловдив – на 30 и 71 г. С линейки те са транспортирани до болницата в Пазарджик.

„30- годишният мъж беше с множество порезни и разкъсно контузни рани по лицето, черепно мозъчна травма и контузионен бял дроб. Той не беше адекватен и не беше в състояние да го питаме как е станал инцидентът. 71-годишният мъж е в по-добро състояние. Той беше контактен. Обясни, че мотористът се е врязал в джипа им”, разказа д-р Димитър Бакалов, дежурен лекар в Спешно отделение, МБАЛ-Пазарджик.

30-годишният пострадал мъж е в критично състояние и с опасност за живота.

Окръжната прокуратура в Пазарджик разследва причините, довели до тежкия сблъсък.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.