Победителката е 22-годишната Рики Колe

Транссексуална жена е коронована за първи път за „Мис Нидерландия“, съобщи журито в събота вечер след приключването на конкурса в Льосден. 

Транссексуален магнат купи конкурса "Мис Вселена"

Победителката е 22-годишната Рики Колe, която заяви, че обича да се застъпва за „всички малки Рики, които са отхвърлени от семействата си“. Журито похвали нейния опит и решителност. „Тази финалистка блестеше през цялото време на шоуто и също така постигна най-голям напредък. Тя има солидна като скала история с ясна мисия“, обяви журито след решението.

Колe не е непозната в света на холандските конкурси за красота. През 2018 г. тя стигна до финала на телевизионния конкурс „Следващият топмодел на Холандия“.

Рики Коле ще представи страната си на конкурса „Мис Вселена“, който ще се проведе през декември в Ел Салвадор. Коле не е първата транссексуална жена, която печели конкурс за красота, съобщава порталът Ти Ем Зи и припомня, че първа това направи испанката Анхела Понсе през 2018 г., а новата притежателка на титлата „Мис Вселена“ Анна Джакраджутатип също е транссексуална.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.