Тя нарече твърденията "сензационни истории"

Певицата Лизо отговори на обвиненията на няколко от танцьорките от турнето ѝ в сексуален тормоз, като нарече твърденията им "сензационни истории". В изявление, споделено в социалните мрежи, Лизо заяви, че "последните няколко дни са били трудни и изключително разочароващи".

35-годишната певица подчерта, че никога не е имала "намерение да накара някого да се чувства неудобно или сякаш не е ценен като важна част от екипа".

"Моята работна етика, морал и уважение бяха поставени под въпрос. Моят характер беше критикуван", каза тя и добави, че говори само заради "фалшивите обвинения, които са колкото невероятни, толкова и възмутителни."

Танцьорки обвиняват певицата Лизо в сексуален, религиозен и расов тормоз

„Тези сензационни истории идват от бивши служители, които вече публично признаха, че поведението им по време на турнето е неподходящо и непрофесионално", продължи тя.

Припомняме, че по-рано тази седмица 3 от танцьорките от турнето на певицата подадоха съдебен иск, в който се твърди, че Лизо ги е тормозила сексуално и е създала враждебна работна среда чрез сексуален, расов и религиозен тормоз в различни случаи в периода 2021-2023 г.

Искът включва много твърдения, включително че Лизо е притискала танцьорка да докосва гола изпълнителка в клуб и е принудила няколко танцьорки да участват в "мъчително" 12-часово прослушване. И още, че ръководителят на танцовия състав на певицата Ширлин Куигли е налагала християнските си убеждения на изпълнителите и е заклеймявала тези, които са имали предбрачен секс. 

Ищци по делото са танцьорките Ариана Дейвис, Кристъл Уилямс и Ноел Родригес, които са представлявани от адвокат Рон Замбрано.

Посланието на Лизо: Защо трябва да се харесваме, каквито сме

Лизо, чието истинско име е Мелиса Вивиан Джеферсън, е носителка на няколко награди "Грами" и има милиони последователи в социалните мрежи.

Източник: БГНЕС