Малчуганът стана голямата изненада на футболния двубой "Черноморец" Бургас - "Спартак" Варна

8-годишният Георги от Бургас, който беше ударен от мълния в Морската градина и спасен от лекарите, стана голямата изненада на футболния двубой "Черноморец" (Бургас) - "Спартак" (Варна). Снощи момчето излезе на стадион "Лазур" и даде символичния начален удар на мача. Така той се доближи още повече до голямата си мечта - да стане футболист.

ЩАСТЛИВА РАЗВРЪЗКА: Говори семейството на детето, ударено от мълния в Бургас (ВИДЕО)

С бурни овации от футболистите и феновете Георги стъпи на големия терен.  „Съдията ме взе със себе си, както и моята сестра и ни заведе да изпълним първия център”, разказва Георги.

Въпреки, че тренира в "Нефтохимик", специално за мача Гого облича друг екип. „Подариха ми тениска”, похвали се момчето.

А после цялото семейство гледа морското дерби от трибуните. „Много беше доволен. На стадиона е бил и Митко Бербатов, на който сме големи фенове и Гого много се радваше. И  сестра му също. Много благодарим за поканата”, подчерта бащата Георги Тодоров.

Появата на Георги и сестра му Анна на терена идва след репортажа от изписването на детето. „Идеята дойде, когато гледахме новините и детенцето сподели, че обича футбола. Аз съм бил малък и съм обичал футбола. Той е социален феномен и искахме освен да зарадваме детето, да направим една изненада за публиката, един празник. Мисля, че се получи нещо страхотно”, категоричен е Димитър Пейчев, спортен организатор.

А Георги се е справил със задачата като професионалист, заявиха от клуба. „Видях, че в детето имаше много емоция, въпреки че беше притеснено и не я показваше. Това е още един претекст да накараме децата да спортуват, дори обсъждаме за в бъдеще тези инициативи да бъдат по-чести”, посочи Пейчев.

Ден след футболните емоции Георги отново е с топката. „Малкият продължава да си рита. Той не се отказва и вече е доста, доста по-добре. С всеки ден е по-добре”, твърди баща му.

Възстановяването обаче ще продължи. „Има лек проблем с бягането. Не го държат краката толкова много, но ходи на физиотерапия всеки ден и се надявам до месец отново да е на тренировки. Ние няма да го оставим да спре да се възстановява. Той си каза, че ще стане футболист, аз реално не искам, но той си казва, че ще стане като Меси”, заявява Бащата на Георги.