Това твърди адвокатът му Георги Гатев

Няколко часа разпитваха Васил Божков в Софийската градска прокуратура.

Не е ясно дали ще бъде поискан арест, твърди адвокатът му.

След като Васил Божков беше отведен от Летище София, беше закаран в следствения арест на „Г.М. Димитров”, а след това и прегледан в МВР болница. Той обаче не е пожелал обстойни прегледи, затова процедурата там е приключила бързо.

В Софийската градска прокуратура са му били повдигнати обвинения. Той е запазил мълчание при разпитите. Става въпрос за евентуални престъпления, свързани с убийства и с атентата срещу Алексей Петров през 2015 г.

Все още не е ясно каква мярка за неотклонение ще му бъде наложена, може и да не е задържане зад решетките, смята защитата му.

Решението точно днес Божков да се прибере, адвокатът му Георги Гатев определи като случайност, но не се изговори в прав текст кои са „бухалките”, за които по-рано Божков писа във Facebook профила си.

„В момента само му предявиха постановленията за привличане като обвиняем. По едно от делата, което го наричаме криминално - там са случаите с криминалните престъпения, и другото е във връзка с хазарта”, заяви Георги Гатев.

След три години: Васил Божков се завърна в България и го арестуваха (ОБЗОР)

„Колегите обещаха, че още утре ще се опита да внесат делата за разглеждане в съдебно заседание с оглед определяне на мярка”, каза адвокат Гатев.

По досъдебното, по което е свидетел, също му е връчена призовка. „Ще се види как ще се процедира по-нататък. Първо ще видим дали ще има задържане под стража, или не”, заяви Георги Гатев.

„По принцип не дава обяснение. Възползвал правото сега да не дава обяснение, но в по-късен етап самият той ще прецени дали да даде, или не”, заяви Гатев.

„Беше прегледан, но много повърхностно, защото той там не изяви желание да бъде преглеждан”, каза адвокатът му.