Според него кандидатите, за кметове на София, издигнати от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са неопитни

Кандидатите за кметове на София от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са неопитни. Това коментира в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS Александър Томов, кандидат за кмет на София от „Българска Социалдемокрация – Евролевица“.

Според него неопитността се усеща по начина на изказ и заобикалянето на конкретни теми от страна на кандидатите. Томов уточни, че е важно да има сблъсък на програмите на партиите за управлението на града. „Години наред се боря със системата, която направи България изостанала страна спрямо останалите държави. Бях един от организаторите на протестите”, добави Томов.

ПРЕДИ СТАРТА НА КАМПАНИЯТА: Ще се отрази ли битката за местния вот на формулата на управление

Той призова хората да гласуват на предстоящите избори. Според него това е единственият законен начин да се направи нещо по-добро за страната. „Искам да съм изненадата на тези избори. След 20-години управление на София от ГЕРБ трябва промяна на всяка цена”, подчерта кандидатът.

Той обясни, че ако спечели изборите, ще направи изцяло нов бюджет. „Този, който подготвя Асен Василев, повтаря политиката на бедност, на ограничение, на вечна липса на пари и на комедията, за която чухме - че трябва да има доноси, за да има бонуси", коментира Томов.

Той уточни, че е нужна нова, мащабна програма за привличане на чужди инвестиции. „Аз докарах най-голямата за 30 години инвестиционна група - 1.6 млрд евро, известният проект „Света София", на който бях главен изпълнителен директор. Корупцията спря този проект, а той беше одобрен на най-високо ниво. Целта ми по време на тази кампания е да го реанимирам”, добави Томов.

Според него за София са нужни мерки срещу мръсния въздух и нова градска инфраструктура.

Той уточни, че хората се интересуват от това да бъдат решени проблемите с липсващите места за паркиране и натоварения трафик.

„Белези от свободата“: Протоколи на българската демокрация с Александър Томов