Екип на NOVA стана обект на агресия

Напрежение, блокади и искания за оставка на правителството. Всичко това съпътства днешните протести на работниците в ТЕЦ-овете у нас, както и на колегите им миньори. Това, което ги изкара на улицата, са териториалните планове за справедлив преход във въглищните райони, които предвиждат централите да бъдат закрити до 2038 г.

БЛОКАДИ В СТРАНАТА: Протест на миньори и енергетици срещу плана за справедлив преход (ОБЗОР)

Към 23 часа двете платна на АМ „Тракия” край Стара Загора продължават да са блокирани. Протестиращите обясняват, че няма да отстъпят и магистралата ще бъде затворена и в събота. Те настояват при тях да дойдат представители на правителството.

Трансконтиненталният път Истанбул – Букурещ край Гурково остава затворен вече 15 час от служители на „ТЕЦ Марица изток 2”, които пристигнаха на мястото рано тази сутрин. След среща между директора на полицията в Стара Загора и протестиращите стана ясно, че блокадата остава неясно докога. Участъкът остава затворен, заедно с Подбалканския път, а протестиращите се извиниха на пътуващите.  

Екипът на NOVA стана обект на вербална и невербална агресия. Опит за провокация имаше към репортера и оператора на медията. Повечето от протестиращите отказаха да обяснят поради каква причина.