Секциите в 107 ОУ „Хан Крум” отвориха точно в 07:00

Изборният ден в София започна. Жителите на града избират между 22-ма кандидати за кмет и 29 кандидатски листи за общински съветници. Право на глас имат 1 100 000 граждани, съобщи за БТА Полина Витанова, председател на Общинската избирателна комисия.

Правото си на глас жителите на София могат да упражнят в общо 1586 редовни секции, 20 подвижни и 34 служебни. След скандал с машинния вот в петък, ЦИК реши - на местните избори днес ще гласуваме само с хартиени бюлетини.

След като успяха да поспят с един час повече всички членове на секционни комисии в 107-о Основно училище в София дойдоха навреме. Всички четири секции бяха разпечатани минути преди седем, изборните книжа бяха налични и достатъчно за всички, които искат да изразят своя глас.

Пред секциите желаещите да гласуват могат да видят образците на бюлетините за кмет на община, кмет на район и за общински съветници. Има и списък с имената на общинските съветници.  В секциите липсваха само машините, като болшинството от хората, дошли да гласуват рано сутринта заявиха, че упражняването на вота става по-бавно с хартиена бюлетина. 

Повече вижте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК