Кандидатите за кметското място за четирима

Изборният ден започна и в Община Царево. Четирима са кандидатите, които се борят за кметското място. 13 са мандатите в местния парламент, а 50 са желаещите за тях, което означава, че за едно място в общинския съвет се борят средно по четирима души.

В 7 населени места се провеждат избори, като на 3 от тях - в Синеморец, Лозенец и в Кости,  претендентът за кметския пост е само един. 7108 души днес могат да отидат до 20 избирателни секции.

Община Царево е рекордьор по избирателна активност. В село Резово към 15 ч. тя е 98%, а в Синеморец – над 70%.

ЦИК отказа да преразгледа решението си за машините, гласуваме само с хартиени бюлетини

За Спиро денят започна на кея. Предпочита да лови лефер, вместо да избира нов градоначалник.

"Всичките са маскари", посочва Спиро. Рибарят е категоричен, че няма да отиде до урната днес. Казва, че морето е по-щедро от местната власт.

Георги също ще започне изборният ден в морето. Но след това със сигурност ще гласува. "Защото, когато гражданите са доволни, всички са доволни. Това е туристически град и е от изключително значение хубавото градоустройство", твърди и рибарят Георги. 

Малко след 7 сутринта, най-нетърпеливите избиратели пуснаха своя глас. "Независимо какви са резултатите. Защото сме българи и живеем в България", заяви Тирка Георгиева, жител на Царево.

Знаят какво точно искат от новия кмет. "Първо да се оправят мостовете, защото това е много важно нещо за мен. Общината да съдейства да се почисти коритото на реката, защото това е една от причините да се събори мостът", твърди Недялко Георгиев, жител на Царево. 

Още в началото на изборния ден пред секциите, в които гласуват от местната махала, се извиха дълги опашки. Висока избирателна активност и в село Лозенец. Въпреки че там кандидатът за кмет е само един.

В селата Синеморец и Кости изборът също е сведен до един-единствен кандидат.


ВСИЧКО ЗА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК