Политикът не посочи конкретни имена

Това, което очаквахме от изпълнителната власт не се случва. Много сектори търпят сериозна критика и от тази гледна точка ние казваме, че ако подкрепяме това управление, ние носим отговорност и търпим щети. Това каза зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Румен Христов в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.
 
Не очаквам смяна на министри до февруари, но покрай ротацията е възможно да има желание за смяна за тези, които са се провалили”, каза Христов. Той не посочи конкретни имена.

Настимир Ананиев: Не виждам нужда от смяна на министри в кабинета
 
Конфигурацията в настоящия момент не е лоша, смята Христов, и допълни, че получават подкрепа и от ДПС. „Само че от ПП-ДБ смятат, че са богоизбрани и че всички решения трябва да ги вземат самостоятелно. Не се знае до кога бихме могли да стискаме зъби и да търпим. Предполагам, че колегите от ДПС също”, допълни той. Служебно правителство не е изгодно за България, големите цели Шенген и еврозоната могат отново да бъдат отложени, допълни Христов.
 
От ГЕРБ-СДС искаме заделените 1 млрд. лв. за проекти да бъдат осигурени там, където е необходимо, каза той. За нас този бюджетен дефицит от 3% е неприемлив, ние се стремим към балансиран или широко балансиран бюджет в рамките на 0 или 1%, бе категоричен политикът
 
„Ние научаваме от медиите какво ще бъде данъчното законодателство за следващата година. Не добра практика да приемаш данъчни закони в отсъствието на премиера и вицепремиера. Когато те бяха в Израел, заседанието се водеше от финансовия министър и приеха това, което той си беше решил”, заяви Христов.

Зафиров: БСП няма да подкрепи проектобюджета за 2024 г.
 
Делян Пеевски се наложи последните две години като незаобиколим фактор
не само в ДПС, но и в държавата като цяло.
 
Христов каза, че сега не може да се приеме дерогацията. „Те продължават да си купуват само руски петрол и не правят никакви опити да закупят петрол различен от руския”, заяви той. Политикът посочи, че ще подкрепи тридневната дерогация.

Вили Лилков: Няма да подкрепим Борис Бонев за председател на общинския съвет
 
Вили Лилков откъсна гласове от ГЕРБ-СДС, не толкова от ПП-ДБ каквато беше неговата идея, така коментира политикът изборите за кмет на София. По негови думи това не е бил избор на десните хора и затова много гласоподаватели са избрали да не гласуват. По негови думи избиратели на ГЕРБ-СДС са подкрепили Ваня Григорова заради Държавна сигурност.

Повече от разговора гледайте във видеото.