Министърът на отбраната бе категоричен, че внесеният вот на недоверие не отразява обективното състояние на армията

Голяма част от проблемите в областта на отбраната са комплексни и изискват комплексни решения. През февруари ще представим цялостаната политика на кабинета в Бяла книга за отбраната. Това заяви военният министър Тодор Тагарев от парламентарната трибуна по време на разискванията по вота на недоверие към правителството, насочен към сектора на отбраната и сигурността.

Той напомни, че кабинетът е осигурил 10% увеличение на заплатите на работещите в сектор “Отбрана”.

НС ще заседава по втория вот на недоверие срещу кабинета "Денков"

По отношение на твърденията от страна на БСП за конфликт на интереси, Тагарев заяви: "Управителят на фирма “Телесис”, част от консорциума български безпилотни летателни системи, е съдружник на съпругата ми макар и с минимален дял и фактически не участва в управлението на фирмата от поне 20 години. По-важното е, че аз, съпругата ми, нямаме никакъв интерес и никакво участие във фирмата “Телесис”", поясни той.

Според него въпросът за кадровия потенциал е изключително сериозен. “Най-тежко е положението в сухопътни войски. Този проблем не започва с мандата на настоящото правителство“, каза министърът и уточни, че основните причини за това са демографската ситуация, както и последиците от пандемията. Според него масираната дезинформационна кампания, която някои от парламентарно представените групи прилагат, е довела до отлив в кандидатстващите във висшите военни заведения.

Министърът на отбраната бе категоричен, че внесеният от БСП, "Възраждане" и "Има такъв народ" вот на недоверие към кабинета "Денков" не отразява обективното състояние на армията. 

Източник: БГНЕС