„В политиката на правителството от началото на този мандат в сектор „Сигурност” валят само проблеми", добави той

Министрите е нормално да защитават по някакъв начин своите позиции, защото мине ли вота утре повече няма да са министри. Но аргументите им бяха лишени от всякакво съдържание, защото това, което БСП изложи в зала, внасяйки мотивите в деловодството, изхождат от реалната ситуация в този сектор. Той е изключително многопластов, той не е само отбрана, оръжия и вътрешната сигурност. Това са бежанците, енергийната сигурност на държавата, земеделската сигурност, хранително производство.
Борисов и Пеевски подкрепят това мнозинство, нормално е в тази ситуация, колкото и да се плюят. Но използвам, да ги призова, като не желаят тази „сглобка” да съществува и не са доволни от своите партньори, утре нека да подкрепят този вот на недоверие. Това заяви депутатът от БСП Иван Иванов в „Пресечна точка” по темата за вота на недоверие към правителството "Денков - Габриел". 

Дацов за Бюджет 2024: Всичко опира до едни пари и как да бъдат похарчени

„В политиката на правителството от началото на този мандат в сектор „Сигурност” валят само проблеми. Днес беше казано и не беше отречено, че няма изобщо желаещи да се обучават за офицери в българската армия”, добави той.

Относно липсата на подкрепа на партията към Бюджет 2024 Иванов заяви, че от БСП са готови да внесат още един вот на недоверие. „Каквато и политика да се хване, водена от този кабинет, тя е за вот на недоверие. По всяка една тема има безкрайно много забележки и несъответствия с това, което те декларират като политики, програма на кабинета и очаквания на българските граждани. Бюджетът няма как да бъде подкрепен, защото не срещаме политиките, които БСП винаги е залагала в своята програма”, посочи депутатът.  

По темата дали БСП ще даде подкрепата си за Борис Бонев като председател на СОС Иванов посочи, че колегите му са заявили, че няма да подкрепят тази кандидатура. "Най-вероятно предстоят разговори между тях. Как ще завършат предстои да видим, защото това са решения на местната организация. Знаете, че БСП е една от най-демократичните партии", коментира още той. 

Целия разговор чуйте във видеото.