Комисар Иванов каза, че след това ще бъде пусната и водата

Над 60 населени места в шуменско все още са без електричество и водоснабдяване, тъй като екипите не могат да стигнат до населените места. Това каза комисар Иван Иванов, директор на пожарната служба в Шумен, в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

След като бъде пуснато електричеството ще бъде пуснато и електроснабдяването, каза той. Няма информация за бедстващи, има много паднали дървета по пътната инфраструктура, посочи Иванов.

Десетки са населените места без вода и ток в Шуменско

Той изрази надежда, че до 16.00 ще бъде пуснато електричеството в по-голямата част от селищата, а до сутринта на цялата община.

Всички селища, без община Върбица и община Венец, от утре ще имат нормален учебен процес, каза комисарят. Иванов посочи, че положението и било изключително тежко, заради падналите клони, тежкия сняг, навянанията. 

Мъж от село Калипетрово нахлу в офиса на Енергото в Силистра, за да направи сандвичи за себе си и семейството си за закуска. Причината е, че в селото нямало ток повече от 24 часа, а никой не вдигнал телефона, за да даде информация.

На видео, публикувано в социалните мрежи, се вижда как той влиза в офиса с хляб, дъски за рязане, нож, хранителни продукти и малка скаричка.