„Той не е конфликтна личност, а загрижен родител”, обясни Йоана Йорданова

В „Здравей, България” ви разказахме за поредния случай на агресия на пътя, при който мъж нападна жена, след като го засякла с автомобила си. Потърпевшата твърди, че е заплашена с думите: „Ще ми избиеш семейството, ти нормална ли си, ще те убия”, след което счупил с юмрук страничното огледало и цялото стъкло на шофьорската врата и напуснал мястото на инцидента.

АГРЕСИЯ НА ПЪТЯ: Мъж нападна жена зад волана, разби прозорец на колата ѝ

Заради разпръснатите стъкла, пострадалата Николета Ваклинова е с рани по лицето и ръката. Нападателят беше задържан от полицията, а в четвъртък съдът и прокуратурата му наложиха най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. С NOVA се свърза съпругата на задържания - Йоана Йорданова, за да разкаже нейната версия за случилото се.

„Бяхме в най-дясната лента и шофирахме с минимална скорост, тъй като светофарът светеше червено. Когато светна зелено, един черен автомобил, от лявата на нас лента, без никаква индикация, нави волана плътно вдясно и ни засече брутално. Това принуди мъжа ми да натисне спирачките, поради което цялата кола подскочи. Ако не беше неговата бърза реакция, щеше да има много сериозен инцидент”, разказа Йорданова.

Жената допълни, че са сигнализирали звуково и светлинно засеклия ги шофьор. „Искахме да видим някаква реакция и да получим извинение, защото всички правим грешки, нормално е. Шофьорът просто продължи напред. Това афектира мъжа ми, който реши да засече автомобила и да види адекватен ли е водачът му и дали случилото се е било по невнимание”, обясни още тя.

Без да намали: Шофьор прегази куче в София и избяга (ВИДЕО)

„Нямаше как да го спра, защото седях на задната седалка между децата ни. Единствено успях да викна по него да спре. Чух, че счупи огледалото на автомобила, крещейки: „Ще ми избиеш семейството”, но в никакъв случай не е отправял закана, че ще убие шофьора. Не съм чула да чупи стъклото на потърпевшата. Когато се върна в колата обаче, ми каза: „Леле, аз счупих стъклото – вътре имаше жена”. И беше наистина изплашен и притеснен, защото не е рецидивист”, категорична е съпругата на задържания.

Тя отчете като тяхна грешка това, че не са сигнализирали за случилото се на спешния телефон. „Предисторията остана скрита за обществото и за прокуратурата включително. Допускам, че това беше от паниката заради случилото се. Аз съм категорично против агресията на пътя. Но също така съм и против предизвикването на агресия. Най-малкото, което можеше да направи дамата, е да се извини”, допълни Йорданова.

Съпругата на задържания смята, че версията на нападнатата жена тотално оправдава действията ѝ. „Всичко започна от нейната реакция и действие на пътя. При светлинен и звуков сигнал от колата зад теб – най-малкото, от възпитание, трябва да се извиниш. Приемам го все едно не изпитва никаква вина за случилото се”, коментира още тя.

Йорданова подчерта, че не оправдава поведението на съпруга си, но заяви, че става въпрос за родител, който е загрижен за своите деца. „Той не е конфликтна личност или човек, който има проблем с нервите. Това е първият случай, в който си позволява да слезе от автомобила”, добави жената.