Стъклата са нарязали лицето и ръцете на потърпевшата

Пореден случай на агресия на пътя в центъра на София. За него сигнализира в социалните мрежи съпругата на капитана на националния ни отбор по баскетбол на колички. По думите на Николета Ваклинова в събота вечер е била нападната от непознат мъж, докато е била в автомобила си. Това е станало на бул. „Акад. Иван Гешов”.

С юмрук е счупено страничното огледало и цялото стъкло на шофьорската врата. Ваклинова е с наранявания по лицето и ръцете.

По думите ѝ до случката се е стигнало след засичане по невнимание от нейна страна. Ваклинова пътувала от бул. „България” в посока Медицинска академия. В един момент друг автомобил започва нарочно да я засича, докато я принуждава да спре.

АГРЕСИЯ НА ПЪТЯ: Шофьор насочи оръжие и нанесе побой на друг водач

„Човекът слезе от колата и тръгна агресивно към мен, заплашвайки, че ще ме убие. В този момент осъзнах, че вероятно не съм го видяла заради метеорологичните условия и съм го засякла. Свалих си малко стъклото, започнах да му се извинявам, но той ми счупи прозореца и страничното огледало. Стъклата се пръснаха, нарязаха ми ръцете и лицето. Той се качи на колата и си тръгна. Много се уплаших”, разказа Ваклинова.

Тя се обадила на телефон 112. На място дошла и линейка. Промили раните на жената. Тя е дала показания.

Съпругът на Николета – Николай Ваклинов, е възмутен, че никой не е спрял да помогне на съпругата му.

От полицията казаха за NOVA, че мъжът е задържан още на следващия ден за 24 часа.

От Софийската районна прокуратура съобщиха, че са привлекли към наказателна отговорност 48-годишен мъж, заканил се с убийство на жена и счупил стъклото на автомобила й.
 
"На 25 ноември около 18:30 часа на бул. „Акад. Иван Ев. Гешов” в град София обвиняемият И.Ш. се заканил с убийство на Н.В. Казал й: „ще ми избиеш семейството, ти нормална ли си, ще те убия”, след което нанесъл удари с ръце и счупил предното ляво стъкло на лявата врата и предното ляво странично огледало на лек автомобил,в който се намирала Н.В.", се казва в съобщението на прокуратурата.
 
По случая е образувано досъдебно производство. 
 
И.Ш. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Разследването по случая продължава, се казва още в съобщението на прокуратурата. Задържаният го грозят до 6 години лишаване от свобода. 

Повече гледайте във видеото.