Според задържания той е станал жертва на полицейско насилие

Мъж твърди, че е станал жертва на полицейско надилие. Виктор Иванов съобщи за случая в своя Facebook профил, като публикува клип направен от негов приятел в момента на ареста. Той твърди, че задържането му е било незаконно, тъй като униформените не са се представили.

Мъж твърди, че е станал жертва на полицейско насилие

На този запис се вижда как полицаите се опитват да вкарат мъжа в полицейския автомобил с поставени белезници. При опит на друг мъж да се намеси той е бутнат на земята.

Виктор Иванов заяви: „Няма как да си дам документите на лице, което не се е представило. Макар на тези кадри поведението ни да изглежда хулиганско, то е много добре замислена форма на протест. Искам да насоча вниманието на обществото към нарастващия полицейския произвол

От столичното Четвърто районно управление отново отхвърлят версията на мъжа, а пред камерите застана полицаят, който твърди, че е бил ухапан по време на ареста. 

Инспектор Тео Баев каза, че са били подложени на редица провокации и обидни думи. "В момента, в който трябваше да бъде настанен в служебния автомобил той категорично отказа. С цел да няма телесни повреди, да не го удряме го свалих на земята, за да го вкараме успоредно на седалката. Докато беше на седалката той ме ухапа, заради което колегата извика съвействие на място."