История с продължение от Варна

История с продължение от Варна. В понеделник в „Здравей България” по NOVA родители твърдяха, че са системно нападани от животните въпреки подадени редица жалби. Ирина Сотирова разказа, че 3-годишното й дете е потърпевшо.

Бездомни кучета нападнаха 3-годишно дете във Варна

Ден след репортажа обаче се появиха защитници на тези кучета, които твърдят, че животните не са агресивни и са категорични, че всичко това не отговаря на истината.  Животните, за които се твърди, че  са нападнали детето са настанени в общински приют.

Според Иванка Илиева кучетата не са агресивни. „До този момент не се е случвало да проявяват агресия. Те са дружелюбни. Всеки, който се приближи до тях може да ги погали. Подадените жалби са неоснователни”, добави тя. Според нея в случая с нападението на малко дете става въпрос за защитна реакция от страна на животните.  „По думите на деца, които са видели какво е станало – малко дете с тротинетка връхлита върху спокойно лежащото куче, в ответна реакция кучето се изплашва и излайва, а детето се разплаква. Майката е с гръб и виждайки ситуацията решава, че детето е нападнато от кучето, обажда се в полицията, която се отзовава бързо. Когато идват на място полицаите установяват, че всъщност проблем с кучетата няма и си тръгват”, разказа Илиева.

Тя уточни, че не е редно кучетата да се разхождат в двора на училището, но безотговорността на хората към животните е факт.

Според нея кучетата не могат да останат в общинския приют повече от 20 дни.

Целия репортаж гледайте във видеото.