Той е дом на пионерски, широкообхватен проект за устойчивост

На пръв поглед остров Алфонс на Сейшелите е просто пустинен и красив остров - бели пясъчни плажове, обградени от люлеещи се палми, топли лазурни води, коралови рифове и пясъчни равнини, изобилстващи от морски живот. Но има още нещо - луксозен хотел със зашеметяващи бунгала на плажа, които струват над 1000 долара на вечер.

Този частен остров на Сейшелите, на около 250 мили югозападно през Индийския океан от главния остров Мае, всъщност е дом на пионерски, широкообхватен проект за устойчивост.

Сейшелските острови обявиха извънредно положение след експлозия и наводение (ВИДЕО)

Начело на проекта за устойчивост на остров Алфонс е Кийт Роуз-Инес. В качеството си на директор, той ръководи трансформацията, която поставя екологичните практики в основата на проекта, като не на последно място е фермата.

"В рамките на този проект органично отгледани плодове и зеленчуци снабдяват ресторантите на острова, както и други обекти. Целта е да се намалят хранителните километри и въглеродните емисии", обяснява Роуз-Инес. "Ако доставяте продукти със самолет, това не е устойчиво. Другият вариант е да се доставят продукти с лодка, което може да отнеме два дни и е изключително замърсяващо", добавя той. 

Източник: CNN