Мария Габриел ще бъде следващият премиер, коментира Николай Денков

Премиерът Николай Денков заяви, че не е приемливо България да бъде третирана различно от другите държави по темата Шенген. Той коментира позицията на Австрия, която е готова на отстъпки за влизането на България и Румъния в Шенген.

„Намираме се в процес на преговори, това, което виждаме днес, е позиция на Австрия в хода на тези преговори. Има време, за да видим как ще изглежда крайният резултат. Следващите дни и седмици всичко ще бъде на масата и ще се преговаря”, заяви Денков.

Кирил Петков: По-добре е политически лица да са в правителството (ОБЗОР)

Според него има нужда от промяна в Конституцията заради правосъдната реформа и заради времената, в които се е оказало, че можем да имаме служебно правителство без парламентарен контрол. По думите му президентът е заинтересовано лице и няма как да има обективен поглед по този процес.

Радев: Парламент с рекордно ниско представителство посяга към Конституцията

Премиерът коментира и предстоящата ротация: „Мария Габриел ще бъде следващият премиер, аз ще остана следващият вицепремиер”, каза той. „Когато преговаряхме, ние преговаряхме с ГЕРБ, тогава се появи ДПС при обсъждане на необходимостта от 2/3 за промени в Конституцията и за някои от регулаторите”, допълни премиерът.