Пред Деси Банова-Плевнелиева актьорът разкрива коя е най-голямата загуба в живота му, кой е най-близкият му човек и как се вижда след 10 години

Мак Маринов е един от талантливите български млади актьори и зрителите на NOVA откриха таланта му след участието му в „Алея на славата“. Той влиза в ролята на Милен – главният герой от модерния семеен сериал, който е изключителен талант в кухнята. Освен в дебрите на кулинарията, ще му се наложи да участва в различни схеми и интриги, за да защити близките си. Актьорът застава пред Деси Банова-Плевнелиева в рубриката й „Тук и сега“, където споделя коя е най-голямата загуба в живота му, къде се вижда след 10 години и какво е чудото в живота му. Двамата разговарят в Малък градски театър „Зад канала“, тъй като Маринов е част от трупата на театъра от 6 години и той се е превърнал в негов втори дом. „Има моменти, в които прекарвам повече време тук, отколкото вкъщи. Чувствам се като у дома си в театъра“, признава актьорът.

Маринов разказва, че е израснал в Княжево и е бил доста будно дете. Не е бил добър ученик, но има много приятели от детските си години. Израснал е в артистично семейство, с майка актриса и баща продуцент и преводач.

Геша се превръща в журналист под прикритие в „Алея на славата“

„Не мисля, че семейството ми е повлияло в избора ми на професия. Но още от малък съм гледал много театър, кино и родителите ми са ме възпитавали в сферата на изкуствата. Но никога не си бях представял, че ще се занимавам с това до 22-та си годишнина. Тогава рязко взех решението и не съжалявам, защото ме спаси от една особена летаргия, в която бях изпаднал“, разказва артистът.

Преди години Мак публикува в социалните мрежи апел за помощ на баща му, но въпреки многото отзовали се, родителя му си отива от този свят.
„Това е нещо, което не може да се превъзмогне никога. Баща ми беше най-близкият ми човек на света и след смъртта му единственото, което можех да направя е да разбера механизмите, по които той да продължава да присъства в живота ми. Това е нещо, което се случва веднъж в живота ни и не може да се сравни с нищо друго, което ни се случва. Няма справяне с това“, споделя емоциите си и как превъзмогва болката от раздялата с най-близкия си човек.

Деян Донков: Бих нарекъл ролята си на шеф Лагадинов в „Алея на славата“ „вкусна“

Какви са допирните му точки с Милен от „Алея на славата“?

„Всички герои, които ние актьорите трябва да пресъздаваме, по един или друг начин се доближават до нас. Това което зрителите виждат осъществено като Милен, е плод на това, което съм търсил в себе си за него. Мисля, че това е пътят на всеки един актьор. Ние търсим и намираме близостта с героя ни“, разсъждава Маринов.

Актьорът се отнася внимателно към положителните отзиви за таланта му. Опитва се да открие златната среда между вярата в способностите си и в непрестанната самокритика.

„Мисля, че актьорската професия е с продължителност и не е сигурно кога можеш да се наречеш актьор. Имам да извървя още много път“, допълва той.

Мак Маринов е от години на театралната сцена и има номинация „Аскер“ за изгряваща звезда.

Ирини Жамбонас: Няма по-голяма магия от любовта

Къде се чувства по-уютно – в театъра или в телевизията?

„Генерално повече обичам да снимам, но докато снимах сериала, усетих липсата на театъра. Играе се по друг начин на двете места, но търся баланса, защото обичам и двете неща. Не мога категорично да отговоря кое повече ми харесва“, признава актьорът.

Кои са трудните моменти в актьорството?

„Разпределянето на времето е основната трудност. Професията е тежка, защото създаването на всяко едно представление, филм или сериал, са свързани с интензивна работа. Тя води до голяма умора и стрес. Затова когато влезеш в НАТФИЗ ти казват, че се нуждаеш от характер. Когато човек е подложен на големи натоварвания, лесно може да се обезвери и да се откаже. Изисква се усилие да издържиш на темпото“, е мнението на Мак Маринов.

„Искам да имам деца след 10 години“, категоричен е актьорът. „Най-голямото чудо в живота ми е срещата с баща ми!“

Зрителите на NOVA, освен в сериала „Алея на славата“, могат да гледат Мак Маринов в 12 представленията в Малък градски театър „Зад канала“, а също така и в театър 199 и в театър „Сфумато“.

В театър 199 наскоро имаше премиера на постановка, която е посветена на баща му. Постановката е сценична адаптация по негов превод на роман на Ясмина Реза, под режисурата на Весела Василева. В спектакъла участват Жоржета Николова, Светлана Янчева, Свежен Младенов, Христо Гърбов и самия Мак Маринов.

Повече новини за най-новия български сериал следете на Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Алея на славата“