Темата анализират Юлий Павлов и Ружа Райчева

Каква ще бъде новата политическа година и какви са очакванията на обществото и управляващите. Това коментираха Ружа Райчева, журналист от OFFNews, и социологът Юлий Павлов в студиото на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Райчева е на мнение, че бъдещето на правителството ще зависи от предстоящите избори в САЩ. Тя е на мнение, че ще има промени в кабинета, но не с ярки политически лица. По думите ѝ ДПС ще има "тайни квоти". Павлов смята, че между ПП-ДБ и ГЕРБ ще има "пакетна сделка" и заради избора на председател на Столичния общински съвет.

Клисурски: Инфлацията към момента е 5%

Гостите коментираха и ситуацията в ДПС. Павлов е на мнение, че във вътрешнополитически план решенията за двама съпредседатели на партията ще успокоят недоволството в смесените райони. Райчева допълни, че е интересно дали няма да се получи разкол в партията.

Двамата направиха анализ и на предстоящите евроизбори. Според Павлов важността им се не разбира от обществото и ще гласуват основно твърдите партийни ядра. "Предстои да видим дали ДПС ще стане трета политическа сила", каза той. Райчева счита, че европейските избори ще са големият тест както за "Възраждане", така и за цялата страна. "Ще стане ясно дали има евроскептицизъм", поясни тя.

Целия разговор гледайте във видеото.