Това заяви министърът на образованието и науката

Поставяме акцент върху задълженията на началника на регионалното управление и експертите относно мониторинг и акцент на резултатите, които се постигат в образователните институции. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на заседанието на Комисията по образованието и науката към НС.

Цоков: „Аз съм българче” е важен инструмент за интеграция на чуждите ученици

"Това е възможност за развитие на регионалните управление, което да подобри функционирането на самите образователни институции", добави Цоков.

"В предложенията за промяна са дадени функции по отношение на работата на началника на регионалното управление, фокус върху оптимизиране на взаимодействието и сътрудничеството между контролирани и контролиращи, така че на преден план да излезе експертната дейност", коментира образователният министър.

Образователният министър напомни, че има работна група, която коментира формирането на компетентности на учениците. "До средата на февруари трябва да представи обща визия на компетентностно ориентирани учебни програми", уточни той. Според него трябва да има промяна на философията, по която се структуритат учебните програми, а не да се маха от него.

Източник: БГНЕС