Вижте прогнозата за идната седмица

През следващата седмица снеговалежите ще са само в части от Източна България и по старопланинското било. През следващата седмица обаче ще духа силен вятър. От вторник и сряда се очаква затопляне, но ще има мъгли, заради които трябва да шофираме с повишено внимание. Това каза Анастасия Стойчева от НИМХ за "Твоят ден".

Жълт код за силен вятър в 10 области на страната

По думите ѝ в събота са възможни противи на вятъра до 25 метра в секунда. "През уикенда температурите ще са положителни, но ще има студен въздух. Очаква ни променлива облачност. В планините и Източна България ще превали сняг. По старопланинските проходи се очаква силен вятър, който може да усложни обстановката. За утре ще бъде обявен жълт код - отново заради силните пориви", каза още Стойчева. 

 "Ще приключим януари и ще започнем февруари с по-високи температури, над климатичните норми - в части от планините и в равнините. Живакът в термометрите ще се покачва до между 8 и 13 градуса. През първото десетдневие на следващия месец ще има дни с температури над 10 градуса", заяви синоптикът. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Целия разговор гледайте във видеото.