Земеделски производители излизат на протести

Очаква се да бъдат блокирани пътища в Гърция заради протести на земеделски производители по-късно днес. За това предупредиха от Ситуационния център към Министерството на външните работи (МВнР).

От 18:00 ч. до 20:00 ч. днес е планирано стачкуващите земеделски производители в област Халкидики да затворят националния път Солун-Неа Муданя, на кръстовището за гр. Неа Муданя и в двете посоки - Халкидики - Солун и Солун - Халкидики. Очаква се да бъдат предприети действия за блокиране на националните пътища към Коринтския канал, както и протести с тежка техника пред парламента в Атина.

Фермери блокираха магистрали в Нидерландия, протест и край ЕП в Страсбург (ВИДЕО)

МВнР препоръчва на българските граждани, пребиваващи в и пътуващи през територията на Гърция, да се съобразяват с препоръките на местните полицейски власти, както и да избягват районите с активни протестни действия.

Припомняме, че вчера представители на протестиращите фермери в Гърция заявиха, че не са доволни от правителствените предложения в отговор на техните искания. След като премиерът Кириакос Мицотакис посети протестиращите земеделци в Западна Гърция в четвъртък и ги увери, че правителството ще им помогне "на национално и европейско ниво", фермерите заявиха, че планираните мерки не са достатъчни, за да решат проблемите си.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БТА, Елена Николова