До края на годината ще бъдат закупени и над 18 000 бодикамери за полицаите

Нови мерки в София срещу нарушителите на пътя. Слагат още камери за следене на скоростта. От „Пътна полиция” обещават и по-добро осветяване на кръстовищата, особено там, където преминават пешеходци. 

Слагат още камери за скорост на ключови места в София
 
„От началото на годината използваме и петте технически средства, които получихме от столична община. Така мобилните камери на територията на столицата вече са 12”, заяви комисар Николай Крушарски, началник на отдел „Пътна полиция" в СДВР. 

„От следващата седмица започва и монтирането на камери, които ще обхванат контрола на целия околовръстен ринг. Говорим за 36 пътни възела, на които ще бъдат монтирани по няколко камери, които да следят както за нарушения, така ще се ползват и за охранителна дейност”, заяви комисар Крушарски. Първоначално 9 от тези камери ще следят за скоростта, в последствие ще бъдат включени още. 

Анализът на „Пътна полиция" сочи, че най-често нарушения се извършват на Околовръстното, бул. „България”, бул. „Сливница”. „Там ще бъдат монтирани стационарните камери. Както и на бул. „Черни връх””, заяви Крушарски.

Той коментира и четиримата полицаи, задържани за искан подкуп от шофьор, представяйки му фалшиви тестове за алкохол и наркотици.

Задържаха четирима полицаи в София, излъгали шофьор, че е в нарушение

„Направена е вътрешна проверка, служителите са отстранени. Няма да бъдат служители на МВР до приключване на проверката. И аз, и цялото ръководство на СДВР ще сме категорични спрямо такива колеги. Няма да бъдат допуснати да работят на пътя”, заяви Крушарски.

До края на годината ще бъдат закупени и над 18 000 бодикамери за полицаите. Пак до края на годината ще бъдат монтирани още 4 камери за скорост на основни пътни артерии.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase