Те взели 800 лв. подкуп от водача

Четирима полицейски служители - двама от 1 РУ на СДВР и двама от КАТ-София, са задържани, след като в четвъртък вечерта са поискали и получили подкуп в размер на 800 лева от спрян за проверка водач на МПС. Всички те са сержанти.

На 1 февруари служителите на реда спрели шофьор за рутинна проверка. Направили му тест за наркотици и алкохол и му съобщили, че са положителни, въпреки че не били. След подаден сигнал от него Дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР, съвместно със СДВР и СГП, полицейските служители били установени.

Шофьор попадна в „капана" на фалшив резултат от полеви тест за наркотици (ВИДЕО)

По информация на NOVA разследващите намерили в дома на катаджиите незаконно държани от тях тестове за наркотици, различни от официалните тестове. На единия от полицаите са повдигнати обвинения за незаконно държане на боеприпаси и за неправомерно съхранение на няколко ловни пушки в чувал в гараж на адрес, където той нямал адресна регистрация и където нямал каса и разрешение.

На четиримата е повдигнато обвинение и са задържани за 72 часа. Срещу служителите на реда е започнала и дисциплинарна проверка.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.