От партията изпратиха позиция си в отговор на МВР по повод протестите

Блокади и на границата със Сърбия, Турция и Румъния, но не от фермери, а от привърженици на партия "Възраждане" имаше по-рано през деня. През определен период от време участниците в тях спираха движението на автомобили и камиони. Поводът за протеста е отхвърленото от Конституционния съд искане за провеждане на национален референдум за защита на Българския лев до 2043г.

КС отхвърли искането на "Възраждане" за референдум за лева

От МВР обявиха, че блокадите са нерегламентирани и ще предприемат мерки при евентуални нови притивозаконни протести. Ввременното спиране на движението изнерви част от шофьорите, на които се наложи да изчакат в колона преди сръбската граница.

„Когато държавата липсва и има пълно беззаконие и нахалство от страна на управляващите, единственият начин е да блокираме държавата. И днес това правим. Искаме Народното събрание да излезе с решение за провеждане на референдум”, заяви общинският съветник от „Възраждане” Деян Николов.

От партията изпратиха позиция си в отговор на МВР по повод протестите на ГКПП Лесово, ГКПП Йовково,  ГКПП Калотина:

"Конституционният съд  погази Конституцията -  основният  закон на страната.  Беше погазена демокрацията  и правото на 604 000 български граждани на избор и глас.
Призоваваме МВР да се подчинява  на законите в България и на българските граждани, чийто застъпник се явява "Възраждане".

След извършеното закононарушение от страна на Конституционния съд и Народното събрание,  всяка една държавна институция, контролирана от управляващите в момента, представлява само и единствено себе си, а не българския  народ,  и е в ръцете на чуждите агенти. Това в пълна сила се отнася и за МВР.  

"Възраждане" няма намерение да се съобразява с нарежданията на институции, подвластни на чужди агенти. "Възраждане" призовава  всички български  граждани да последват нашия пример и да спрат да изпълняват  разпорежданията  на антинародната агентура."

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase