Едно от разследванията показва, че Нотариуса е бил организатор на престъпна група за влияние в правосъдието

Начинът, по който се развиват нещата по разследванията на Антикорупционния фонд (АКФ), не ми дават опции да бъда оптимист. Резултат по разследването „Осемте джуджета” няма. През юни 2020 г. излезе първата част на разследването. Прокуратурата се задейства около три години по-късно. Това коментира в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS Лора Георгиева, координатор "Правна програма" в АКФ.

Съдийската колегия на ВСС изслушва Сарафов по казуса с Нотариуса

Тя уточни, че трябва да се разследват схемите като такива. „В случая става въпрос за организирани престъпни групи. Събрали сме достатъчно информация за това, включително със скрита камера”, добави Георгиева.

ГД ГРАО: Нотариуса е променил ЕГН-то си през 1999 г., но не и имената си

По думите ѝ тяхно разследване от юни 2021 г. показва Нотариуса като човек, който се занимава с организиране на престъпна група за влияние в правосъдието. „Извършвани са услуги на хора, които са сравнително заможни и могат да платят, за да им бъдат решени определени проблеми с правосъдието”, уточни тя.

Според нея имената по разследванията трябва да бъдат извадени от Прокуратурата въз основа на проведени процесуално-следствени действия. 

Целия разговор гледайте във видеото.