Според него най-добрият регулатор е пазарът

Повече от две трети от хотелиерите у нас планират поскъпване на нощувките, а близо една пета от собствениците ще вдигнат цените с между 10 и 20%. Това показва проучване, проведено от Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели.

Не са малко хотелиерите, които обмислят увеличение на цените на нощувките по Северното Черноморие. Основната причина, според бранша, са инфлацията и по-големите разходи.

Ще се увеличи ли цената на хотелските услуги по Черноморието

Поскъпване ще има във всички сектори. Не бива да се вглеждаме само в хотелите и ресторантите. Това е нормално, инфлацията го налага, коментира в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS Павлин Косев, председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите във Варна.

Според него никой няма интерес да увеличи цените драстично и да изгони клиентите. Най-добрият регулатор е пазарът. Ако цените са твърде високи и няма кой да плати или услугата не заслужава тази цена, хотелът би стоял празен. В това няма никаква икономическа логика”, добави Косев.

По думите му бранша работи с динамично ценообразуване. „Цените от преди години и тези сега са много различни. Всичко зависи и от периода. В по-слабите се правят отстъпки”, добави той. И подчерта, че очаква сравнително добър летен сезон.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase