Съдийската колегия на ВСС изслушва главния прокурор по казуса с Нотариуса

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет изслушва изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов и Николай Стайков от Антикорупционния фонд по казуса с Мартин Божанов-Нотариуса. Пред кадровиците за втори път застава и съдия Владислава Цариградска, която през 2020 г. подробно е обяснила как е била заплашвана от Нотариуса.

Това, което стана ясно още в началото на изслушването на Сарафов – в неделя той е получил сигнали от двама обвинители от Софийската градска прокуратура, които са споделили, че са получили заплахи за живота. Единият е намерил куршум в пощенската си кутия, а вторият обвинител е дама, която е открила кръст от клонки пред входната си врата. Още днес е поискано съдебна охрана да ги охранява.

ГД ГРАО: Нотариуса е променил ЕГН-то си през 1999 г., но не и имената си

Съдия Владислава Цариградска е внесла питане в Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства дали е била подслушвана, тъй като има съмнения, че това е ставало години наред.

„Аз съм убеден, че колегите от СГП и екипът от магистрати и следователи, които работят по казуса, са гледали внимателно разследването на АКФ и ще вземат предвид всички обстоятелства, изложени в това разследване. В този смисъл, аз съм убеден, че те са го направили. Ако не са, използвам случая публично да апелирам към тях: „Колеги, запознайте се с разследването на АКФ и вземете като отправна точка във вашето разследване и тези обстоятелства, ако вече не сте го направили”, настоя Сарафов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase