Съобщава се за двама загинали след руски удар по сграда в Днипро

След масиран обстрел и тази нощ Русия обяви, че е заличила позициите на военновъздушните сили в Запорожие. Според информацията са използвани силно експлозивни снаряди, които са нанесли максимални щети. Украйна обаче все още се въздържа от коментар.

Късно снощи Киев съобщи, че двама цивилни са загинали след руски удар по сграда в Днипро. Москва пък обвини, че е прехванала и унищожила няколко дрона над Белгородска област в Русия и още четири над Черно море. В същото време на срещата между външните министри на Украйна и Германия, официален Киев заяви, че има конкретни искания за необходимата военна помощ от Запада. 

Какво е да си мишена на режима на Путин? Разказ от първо лице: Марина - вдовицата на Александър Литвиненко

"Преди две години не можех да си представя, че през днес ще има толкова много причини да се гордеем, че сме европейци. Историята се пише точно в този момент. През последните дни беше взето решение, което на пръв поглед не изглежда фундаментално, въпреки че е особено важно. Германското външно министерство взе решение, с което страната ще спре да използва руското изписване за нашата столица Киев. Всички тук знаят, че в продължение на дълго години ние се борихме хората да не виждат Украйна през руската призма - не през призмата на руския език, а през тази на Украйна и на украинския език", заяви министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase