Екипът на NOVA ще отвори вратите на малкото останали домове за деца, лишени от родителска грижа

Близо 1000 са децата, които чакат за осиновяване у нас. В същото време два пъти повече семейства са на опашката за осиновители, някои от тях – без отговор от години. Защо, въпреки реформата, системата все още бави процедури? И чия е отговорността за съдбата на децата без родители? Тази събота в „Темата на NOVA” журналистът Анна Карадакова и операторът Георги Георгиев влизат в свят, за който често затваряме очите си, свят на „Ничии и свои“.

Екипът на NOVA ще отвори вратите на малкото останали домове за деца, лишени от родителска грижа, за да провери какво се е променило години след скандала около Могилино и децата, живеещи в мизерия там. И още - каква ще е съдбата на оставените в четирите големи институции, които предстои да бъдат затворени. Една от стотиците приемни майки у нас разкрива от първо лице как се изгражда временно семейство и какво е да дадеш на други родители някой, който те е наричал „мамо”.

Хинков: Евтини лекарства трайно изчезват от българския пазар

В същото време жена, която не може да има свои деца, чака вече 597 дни, за да разбере дали държавата ще ѝ разреши да бъде осиновител или не. А децата всеки ден протягат ръка – с надежда и обич, която чака да бъде споделена.

Гледайте „Ничии и свои“ в „Темата на NOVA“ - на 2 март, веднага след Новините на NOVA в 19:00 часа.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase