„Ставаме свидетели на поредните няколко загубени дни за страната”, посочи Свиленски

Позицията на БСП е категорична – първият мандат не трябва да бъде изпълнен. Той трябва да бъде върнат и България трябва да отиде на избори. Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски във връзка с връчването на папката на ГЕРБ-СДС от президента Румен Радев днес.

„Ставаме свидетели на поредните няколко загубени дни за България и за всички нас, на едно безцеремонно търгуване на държавата, разпределяне на постове и регулатори. Всички видяхте как тези партии вчера не се посрамиха и на празника разиграха цялата страна с безсмислени пресконференции”, допълни той във връзка с изявленията на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в неделя вечерта.

Какво пише в проекта за споразумението между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

„Целта беше една единствена – Борисов да извие ръцете на „Продължаваме Промяната”.Те след това цяла вечер да му се молят да не върне мандата, за да стигнем до ситуация накрая Делян Пеевски днес да им каже какво да направят – да изчакат седем дни и да се разберат”, каза Свиленски.

„Докато Кирил Петков се моли на Борисов да не връща мандата, разбираме, че в петък Пеевски е написал споразумението с разпределението на регулаторите.  Това още веднъж показва съдържанието на тази сглобка”, посочи той. 

Припомняме, че преговорният екип на ГЕРБ, начело с Мария Габриел, прие предложението на коалиция ПП-ДБ за още 24 часа преговори, по-рано днес.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase