Какви други оплаквания има от пътниците

Заради измама с билети за пътуване полиция влиза в автобуси от градския транспорт на Пловдив. Униформените ще помагат на общинските контрольори да проверяват шофьорите и кондукторите за препродажба на билети. Драстичната мярка се въвежда заради многобройните сигнали, че масово повторно се пробутват стари билети.

Същевременно техническа неизправност изведе извън строя голяма част от електронните табла, които показват часа на пристигане на рейсовете по различните линии. Пътници обаче твърдят, че не винаги това, което отчитат таблата, е точно, а автобусите често закъсняват и пропускат спирки. След 20:00 ч. пък да се качиш на автобус било почти „мисия невъзможна”.

„Подготвената проверка от наша страна с ОДМВР е от доста време. Но в последната седмица имаше два случая на ненормално поведение на водачи на автобуси, които гониха нашите контрольори. Това ни даде повод да мислим, че има нередности. Помолихме за помощ колегите от ОД на МВР. Направихме проверки на въпросните автобуси. Освен другите забележки, като счупено стъкло например, установихме продажба на нередовни билети. Те бяха иззети, а на водача беше съставен акт”, заяви Георги Стоилов, директор на ОП „Контрол и организация на транспорта” в Пловдив.

Той не смята, че има сериозен проблем с графика на автобусите. „Имаме четири автобусни линии, които изпълняват задачите си на 50%. Да, те понякога се чакат повече от час. Изискали сме от превозвачите да намерят решение или ще прекратяваме договори”, заяви Стоилов.

По отношения на таблата той обясни, че системата не е заработила и Община Пловдив води дело за пълната стойност на инвестираните средства.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase