Младите хора едва успяват да преминат през интервю

„Кошмар“ е думата, с която големите американски компании описват работата си с поколението Z. Според разочаровани работодатели мнозина от родените през новия век едва успяват да преминат през интервю, не вдигат телефоните си и дори напълно забравят за новата си месторабота още в първия ден, в който трябва да се явят в офиса, пише The Telegraph.

Джоди Фостър: Поколението Z не иска да става рано и няма сериозно отношение към работата

38-годишният Джеймс Макнийл е отговарял за продажбите във фирма в музикалния бизнес и често получавал кандидатури за работа от хора на около 20-годишна възраст.

„Викахме на интервюта хора от генерация Z, но те или не се появяваха, или закъсняваха. Ако пък случайно дойдеха навреме, се оказваха крайно неподготвени. Те не знаеха нищо за това, което ще правят. Буквално нямаха представа защо са там“, казва мъжът, който сега управлява компания за лизинг на автомобили. 

Милениалите - най-богатото поколение

37-годишната директорка на маркетинг фирма Джейд Арнел напълно споделя разочарованието на Макнийл от поколението на новия век. Тя избягва да прави обобщения, защото един от най-добрите ѝ служители е представител на същата генерация. Казва обаче, че ѝ се наложило да уволни четирима млади служители, защото били "ненадеждни".

Поколението Z (също известно като зуумъри) е демографската генерация, която следва Милениалите (Поколение Y) и предхожда Алфа. Според изследователи то включва родените от средата на 90-те години на XX век до началото на 10-те години на XXI век. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: The Telegraph