Тази година той е под мотото „Намали скоростта! През живота се минава само веднъж”

Старт на мотосезона. Над 20 хиляди мотористи от цялата страна превзеха столицата. Ключови улици и булеварди бяха затворени. Сборният им пункт беше площад "Батенберг", откъдето с атрактивно шествие стигнаха до квартал "Бояна". Едно от платната на Околовръстния път се превърна в състезателна писта. Любителите на високи скорости на две гуми призоваха за толерантност на пътя. Шествия с мотори се проведоха и на още няколко места в страната.

7 мотористи са загинали при пътни инциденти през 2023 г., а през тази жертви няма. Любителите на високите скорости на две гуми призоваха за толератност на пътя и безопасно придвижване.

Жените мотористи - Сдружение "Lady Bikers MPowered Bulgaria" пожелаха успешен и безопасен мотосезон на всички. Те призоваха за намаляване на скоростта защото, според тях, моторите са най-доброто лекарство.

„Откриването на мотосезона е много специален момент, с който искаме да кажем на всички водачи, че мотористите вече са на пътя. Най-честите травми и фатални инциденти се случват, когато шофьорите правят обратни завои, нашето послание е да се огледат и да бъдат бдителни”, призоваха организатори на проявата.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase