Красивите цветя оформят красиви картини

Ботаническата градина в Балчик приема посетители от България и чужбина за традиционния Парад на лалетата. За поредна година красивите цветя оформят уникални картини и радват гостите на града.

ПАРАД НА ЛАЛЕТАТА: Повече от 60 000 цветя красят Балчик

Парадът на лалетата, който вече се е превърнал в дългогодишна традиция, е наречен така, заради цъфтящите в продължение на месец и половина сортове, а посетителите могат да видят красивата гледка до края на април, когато се очаква да приключи и цъфтежът на пролетните цветя.

Тази година парадът започна по-рано заради непредвидено топлото време. В колекцията на градината са разположени над 44 000 лалета. Това каза в ефира на „Събуди се” по NOVA Александър Зарков от Ботаническа градина в Балчик.

По думите му 52 са сортовете лалета, които могат да бъдат видени, а 22 от тях са нови. „Около средата на месец април всички цветове ще разцъфтят, а до края на месеца посетителите ще могат да се насладят на красивите гледки. Повече от едно десетилетие Ботаническата градина се грижи да зарадва гражданите с красиви картини от цветя”, добави Зарков.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase