Подбраните творби са свидетели на любовта и таланта им

Във вторник вечер в градинката пред Народния театър „Иван Вазов” официално откриват изложбата „Ключът е любовта: Светът през очите на Ани и Явор“, създадена в памет на Ани и Явор, които загинаха на 8 май 2023 г., докато пресичаха пешеходна пътека на бул. „Сливница“ в столицата.

Инициативата е на семейството и близките на жертвите, а към тях се присъединиха и много популярни личности, за да отправят послание.

Внасят обвинителен акт срещу Адриан Антонов за катастрофата, при която загинаха Ани и Явор

На откриването участват познати лица от обществения живот. След официалната част събитието е планиран благотворителен концерт. В каузата се включват българските изпълнители Графа, Свилен Ноев от група „Остава” и Дара Екимова.

Ани и Явор бяха невероятни творци, които напуснаха този свят твърде рано. Техният талант и вдъхновяващите им творби ще бъдат показани в галерията на открито. Ани беше посветена на изобразителното изкуство и бе истински майстор на татуировките, вярвайки в това, че всяка линия може да разкаже история. В продължение на повече от година тя ръководи успешно свое студио за татуировки Snakehead Tattoos в сърцето на София.

След трагедията на ул. „Гурко”: 32-ро училище организира протестен поход

Явор, от своя страна, беше виртуозен фотограф, който умееше да улавя вълшебството на момента във всяка своя снимка. В рамките на 28 табла ще видите творби на Ани и фотографии на Явор, заснети по време на пешеходните обиколки на блогърите от „По стъпките“. На всяко от таблата, освен произведенията на двамата влюбени, ще видите послания, свързани с изкуството и любовта, както и кратки разкази от техния творчески път.

Подбраните творби са свидетели на любовта и таланта им, а целта е да продължим да споделяме с обществото техните идеи, страсти и усещания, за да запазим жива паметта за тях чрез изкуството им. Изложбата ще бъде открита за посетители до 30 април 2024 г.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase