Първоинстационната присъда на СГС не е окончателна и може да бъде обжалвана

18 години лишаване от свобода за обвинения в убийството на 32-годишния Илиян Илиев от „Люлин”. Софийският градски съд призна за виновен подсъдимия Ал Газзи за умишлено убийство, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Убийство на млад мъж в София

Обвинителният акт е внесен в съда от Софийската градска прокуратура на 27 януари 2023 г. Разследването по случая е проведено от Столичната дирекция на вътрешните работи под ръководството и надзора на прокуратурата.

Протест пред Съдебната палата след убийството в „Люлин” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Подсъдимият Ал Газзи е предаден на съд за това, че на 9 януари около 22:40 часа в квартал „Люлин“ в София, умишлено умъртвил Илиан Илиев чрез намушкване с нож, убийството е извършено по особено мъчителен начин за пострадалия и по хулигански подбуди.

Подсъдимият е извършил убийството в изпитателния срок на предходното му осъждане. Софийски градски съд му наложи наказание лишаване от свобода за срок от 18 години и определи първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието. Приведе в изпълнение предходната присъда от 1 година и 6 месеца затвор. 

Обвиненият за убийството в „Люлин“ остава в ареста

Първоинстационната присъда на съда не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – София.

Припомняме, че Илиян Илиев беше намушкан след спор заради заря. За убийството беше задържан 23-годишният криминално проявен Денис Мустафа Камал Ал Гази, който сам се предаде в полицията, след двудневно укриване.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Софийска градска прокуратура