Решението е окончателно

Софийският апелативен съд потвърди определението на Градския съд, с което на обвинения за убийството в столичния кв. „Люлин“ Денис Ал Газзи, е взета мярка „Задържане под стража“.

Адвокатът на обвиняемия Мирослав Христов посочи, че показанията на свидетелите са противоречиви, като поиска мярката на клиента му да бъде променена в „домашен арест”. Оказа се, че Денис е в изпитателен срок за друго престъпление. Адв. Христов е категоричен, че има ид руга гледна точка на случилото се и обясни, че са налични видеозаписи, които ако излязат на показ, твърдението му ще бъде доказано. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Пред съда Ал Газзи отново заяви, че е действал при самозащита и иска да завърши образованието си. Съдебният състав обаче прие, че има достатъчно доказателства, за да се направи извод, че именно Ал Газзи е извършил престъплението, в което е обвинен и има опасност да се укрие, предвид бягството му от местопрестъплението. Освен това деянието е извършено в изпитателния срок на присъда за друго умишлено престъпление, мотивира се съдът.

Протест пред Съдебната палата след убийството в „Люлин” (ВИДЕО+СНИМКИ)

А приятели и близки на убития Илиян Илиев се събраха днес сутринта на протест пред Съдебната палата в София. По думите на очевидци, Газзи е наръгал приятеля им и е избягал, без никаква провокация от страна на убития. 

Определението на САС е окончателно и не подлежи на жалба и протест. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.