По думите ѝ управляващите са променили Конституцията и хаосът е започнал

Мотивите за вота на недоверие са представени достатъчно ясно. Хаосът в обществото е такъв, че на всеки български гражданин биха му били известни мотивите. Това служебно правителство изведнъж, по нареждане на Борисов, започва промени. Беше посочен министър на външните работи - крайно неприемлив за служебен кабинет, силно партийната фигура на Даниел Митов. Имаме достатъчно мотиви, за да поискаме вот на недоверие. Това коментира в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS депутатът от БСП Ирена Анастасова.

Три партии внасят вот на недоверие към кабинета „Главчев”. От ПП-ДБ искат оставката на Желязков (ОБЗОР)

Тя добави, че неслучайно са поискали президентът да отстрани Главчев като служебен министър-председател, тъй като това правителство е започнало с фалстарт.

„Управляващите промениха Конституцията и хаосът започна. Дали такъв вот на недоверие е неконституционен, предстои да видим. Ние считаме, че той не е противоконституционен”, каза тя.

Според нея вотът на недоверие е политически знак към българските граждани. „Да видят до какво доведе безумното управление през изминалите девет месеца. Ние предвидихме какво ще се случи и затова не искахме промените в Конституцията”, подчерта Анастасова.

Радев кани Главчев да обсъдят поисканите смени на министри

По думите ѝ в основата на скандала със смяната на министри стои безумното поведение на Бойко Борисов, който на партийна сбирка е разпоредил на Главчев да смени веднага външния министър. "Това е безпрецедентно поведение на партиен лидер, който си позволява да се разпорежда по отношение на това какъв трябва да е служебният кабинет”, добави тя.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase