Според него 80-те милиона не са повод за началото на протестите

Заедно или отделно протестират университетите? Защо 80-те милиона не са решение на проблема? Прави ли се опит да се политизира протестът? Темата в предаването „Пресечна точка” коментира проф. д-р Сава Димитров, ректор на Националната музикална академия.

Защо, въпреки увеличението на заплатите, ВУЗ-овете затвориха врати

Според него 80-те милиона не са повод за началото на протестите. „Протестът не е за пари. Протестът е за системното провеждане на политиката в рамките на целия образователен процес, на цялата система, през последните 4 години”, каза професорът.

Относно музикалното висше образование, той посочи, че има известни разлики във финансирането на младежите, избрали да се занимават с музикално изкуство. „Министерството на културата трябва да продължи да има своята отговорност, заедно с МОН, относно изграждането на талантливи млади хора”, настоя проф. Димитров.

Председателят на Съвета на ректорите: Във висшето образование липсва дългосрочна целеположена политика

Според ректора е ключово образованието на бъдещите млади избиратели. „Образованието и медицината са най-важните теми в държавата. Ние се грижим за всички хора, които ще гласуват”, заключи ректорът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase