Според кандидата за депутат здравеопазването трябва да е първият приоритет на предизборната кампания

Какви са приоритетите на предизборната кампания на ПП-ДБ коментира кандидатът за народен представител в листите на Хасково и Пловдив-област Катя Панева в ефира на предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Костадинов: Наш приоритет е вдигане на санкциите срещу Русия

Тя посочи три приоритета на предизборната кампания. Първият е свързан с кадровия ресурс на медицински лица. Според Катя Панева освен към увеличаването на възнагражденията и подобравянето на условията на труд, фокусът трябва да е насочен към липсващите лекари в малките населени места на здравната карта на България. По думите на Панева работата на здравната комисия и консенсусът между партиите по темата показва, че „здравеопазването няма цвят”.

Вторият приоритет е свързан със социалната политика. Катя Панева сподели своето мнение по въпросите, свързани с увеличаването на пенсиите и разпределянето на бюджета на НОИ. Според кандидата на ПП-ДБ е важно да се спре безразборното раздаване на средства, не за да се ощетяват пенсионерите, но за да се обърне внимание и на други групи хора, които имат нужда. „На Великден много семейства не можаха да си позволят да си купят козунак”, каза Панева.

Проданов: България може да инициира среща между ЕС, Украйна и Русия за постигане на мир

Трети приоритет според нея е подпомагането на двойки с репродуктивни проблеми, както и реорганизацията и увеличаването на средствата за донорство и трансплантация. Според Катя Панева откриването на още кабинети в страната и осигуряването и на психологическа подкрепа е ключово, тъй като в България репродуктивните проблеми все още са „тема табу”.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase