В град Поцуоли някои хора предпочетоха да изкарат нощта на палатки

Земетресение от 4,4 по Рихтер е регистрирано в района на южния италиански град Неапол в понеделник вечерта, съобщиха от Националния институт по геофизика и вулканология на Италия. Земетресението е станало около 20:10 ч. Както често се случва през последните месеци, епицентърът е бил във Флегрейските полета - силно вулканична област само на няколко километра от центъра на южния град, предава БТА. 

Според съобщения в медиите трусът е бил усетен в Неапол и други градове, включително пристанищния -Поцуоли. В този град, според "Ройтерс", някои жители са изкарали нощта в палатки.

Няма данни за жертви или големи щети, предава още БТА. От пожарната служба съобщиха, че жителите са съобщили за пукнатини в някои къщи и за падащи парчета от фасадите на сградите. 

Някои уплашени жители са избягали на улицата, тъй като някои къщи, особено в близост до епицентъра, са били буквално разтърсени до основи, съобщава вестник "Кориере дел Мецоджорно". 

Краткото, но силно земетресение е било предшествано от по-слаби трусове. Националният институт по геофизика и вулканология регистрира още няколко по-слаби труса през следващите часове. В 21:45 ч. институтът регистрира трус с магнитуд 3,9, последван от трус с магнитуд 3,6 в 23:00 ч. Общо около 150 труса са засегнали района за по-малко от пет часа, считано от 19:50 ч. в понеделник.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase