Коментар на политолога Ирена Тодорова и социолога от „Тренд” Димитър Ганев

Как се позиционират партиите пред гласоподавателите във вота 2 в 1? Какви са посланията на кандидат-депутатите? Превърна ли се кампанията в компроматна и мръсна война?  Коментар по темата в студиoто на „Твоят ден” по NOVA News направиха политологът Ирена Тодорова социологът от „Тренд” Димитър Ганев.

„До голяма степен предкампанията ни подсказа какво ще очакваме по време на самата кампания. Компроматите започнаха малко преди същинския старт на самата кампания. така че това, което се случва в момента – не ме изненадва. С други думи – обикновено сме свидетели на такъв тип кампания. С много малко изключения. Които на пръв поглед са безлични, без особен фокус, но често са негативни. Не  непременно черният пиар доминира. Но сякаш сме свикнали със скандалите в политиката и компроматната война. Сякаш сме свикнали с тях и не мисля, че нещо кой знае какво ново се случва”, заяви Тодорова.

Как вотът за национален и европейски парламент ще промени политическата картина?

По думите на Ганев „въпросът е какъв резултат ще дадат тези скандали и дали ще има някакви последици от тях”. „Аз лично съм скептичен, че някои от тези скандали ще доведат до някаква електорална революция. При ниската избирателна активност, която имаме през последната година и половина – става дума за битка между твърди ядра. Тоест те са твърди, защото не се поддават толкова лесно на скандали и не се разочароват толкова лесно от партията, която подкрепят”, подчерта той.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase