Удоволствието за косматия ви приятел струва 6000 долара

В сезона на летните пътувания един от често срещаните въпроси е как да пътуваме комфортно в компанията на домашния любимец. Така в Съединените щати, авиокомпания започна да предлага луксозни полети за кучета.

“За милиони хора по света, кучетата са като децата – част от семейството”, казва директорът на първата авиокомпания, която предлага специални полети за четириноги любимци.
Тръгнем ли на път обаче, често командироваме този член от семейството при роднини, заради трудностите при пътуване. В самолета, ако кучетата не са достатъчно малки, обикновено се затварят в клетки в товарното отделение, а преживяването не е приятно нито за животното, нито за неговия стопанин.

След като по света все по-популярни стават “човешките” услуги за животни - като кафенета и салони за красота, ред беше да се появи и първата авиокомпания, която превозва кучета, но забележете – не качва на борда деца.

Десети абитуриентски бал за кучета се проведе в Калифорния (ВИДЕО)

Кучешко шампанско, одеяло с феромони, СПА процедури след 10-годишна подготовка, първият луксозен полет за кучета направи своя дебют.

„По време на пътуването на кучето се предлагат много глезотии - има възглавници и одеяла навсякъде. Те са покрити с успокояващи феромони, за да се чувства вашият любимец по-удобно. Има и специално меню за тях. Храната и напитките се приготвят според информацията, която имаме за вашето куче. На борда на самолета то ще получи и спа услуги.
Това наистина е луксозно изживяване, което е много трудно да се направи в наши дни", заяви Мат Мийкър, съосновател и директор на авиокомпанията.

А едно луксозно изживяване не може без шампанско. Преди да се качите на борда, висококвалифициран персонал ще подготви косматия ви приятел за полет. За стопанина остава да бръкне дълбоко в джоба си за да плати за петзвездното удоволствие. Подобен полет струва около 6000 долара.

Четириноги се състезават за приза „Кучешка палма“ в Кан (ВИДЕО)

„За милиони хора в САЩ тези кучета са деца, те са част от семействата им. Надявам се, че за в бъдеще ще направим това изживяване по-достъпно, за да може всяко семейство, което иска за пътува заедно с кучето си, да го направи както с децата си. Когато започнем да обслужваме възможно най-много маршрути - можем да направим и разходите по-достъпни", обясни Мийкър.

Преди дни от авиокомпанията съобщиха, че вече разширяват въздушната си мрежа. В допълнение съм настоящите дестинации до Ню Йорк, Лос Анджелис и Лондон, пътниците ще могат да се наслаждават на компанията на четириногия си приятел и до Париж, Маями, Чикаго и Сан Франциско.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase